onsdag den 24. august 2011

Zoom

Der sker noget særligt, når man zoomer helt tæt ind på et lille udsnit af verden. Det er sjovt at gå på jagt i naturen, på skolen, eller i billeder med en søgeramme (lavet af et par stykker A4 papir skåret som tykke L'er). På den måde flytter fokus sig fra helheden til en lille del, der får helt nyt liv.

Som opstart til dette projekt, kan det være en fin idé at vise nogle af den amerikanske kunstner Georgia O´Keeffes meget smukke og sanselige "close up" billeder af blomster og frugter.

De her billeder er malet af børn i en 6. og 7. klasse, men jeg har også lavet projektet med billedskolebørn helt ned til 7 år, og de malede de mest fantastiske billeder.

Børnene har malet efter fotos af dyreansigter. De har brugt søgerammer og zoomet ind på den detalje som de ville forstørre og male på 30x30 cm. lærred. Motivet har de tegnet op på lærredet med farvet tavlekridt (kan tørres af med en fugtig klud, hvis man ikke er tilfreds med første forsøg). Vi har brugt Galeria akrylmaling, og de små bobler og prikker, der er i nogle af billederne, er lavet med bobleplastik og blomsterpinde.











søndag den 14. august 2011

Spiselig kunst

Det her er en klassiker - I kender den godt. Men se alligevel engang hvor LÆKRE de her portrætter er. Et smut til det nærmeste supermarked, en aftale med grøntsagsafdelingen om at komme forbi efter det, der ikke kan sælges. Knive, skærebrætter, et lille oplæg om den italienske 1500-talskunstner Giuseppe Arcimboldo, farvet karton som bund, og så i gang. Duften i billedkunstlokalet er det halve af oplevelsen! Og husk at fotografere!



Tegn med tape

Iagttagelsestegning er en uundværlig del af billedkunstundervisningen, og det kræver masser af træning at blive en dygtig tegner. Men tegning behøver ikke altid at foregå med blyant på papir. Ved at bruge helt utraditionelle "tegneredskaber" pirres børnenes nysgerrighed og det bliver muligt at arbejde i en helt anden skala. Ud over at tegne med tape, kan I prøve at tegne i sand, male i sne med fx rødbedefarve eller "tegne" med gamle stempler.  

Du skal bruge:
·         Masser af malertape eller fx farvet pakketape, gerne i forskellige bredder.
·         Bare vægge, døre eller vinduer som der kan tegnes på.
·         Evt. motiver som børnene skal tegne.
·         Kamera til dokumentation af processen og forevigelse af værkerne.

Du kan gøre sådan:
·         Præsenter motiverne som skal tegnes for børnene. Det kan fx være billeder fra bøger eller børnenes egne tegninger, der skal kopieres og forstørres. Tag en snak om proportioner og linjer i motivet.
·         Og så går det ellers løs på de store flader rundt omkring på skolen. Husk at fotografere de færdige tegninger inden de pilles ned igen. Tapekunst er flygtig. (For hvis den sidder for længe vokser den fast).








lørdag den 13. august 2011

I Papfars fodspor

Jeg bilder mig ind, at mine elever ELSKER at høre historier fra den virkelige kunstverden. I hvert fald vakte introduktionen til Papfar, alias Søren Behncke, jubel... Hvordan han startede sin karriere som street art kunstner med at liste kæmpestore kanindukker ind i den århusianske nat, og langt senere sneg en alvorlig papslangebøsse ind til Boy på ARoS... Et af mine hold kastede sig fluks ud i at lave - ikke traktorer og håndværktøj - men bl.a. cupcakes og ghettoblastere i GENBRUGSPAP.



Mal en bil


Hvorfor tænke småt??? Se her hvad vi kan i Favrskovs Billedskoler. Den dag så vi mange bekymrede blikke hos fædre med småbørn, der udstyrret med hammere og maling i vilde farver, kastede sig over bilerne som den dag undergik en transformation af format. Det var SJOVT!





Baby doll art


Jeg nåede desværre ikke at se udstillingen Mad Love på Arken, men billedet af den mexikanske kunstner og tatovør Dr. Lakras værk satte tanker i gang hos mig. Lakra var repræsenteret på udstillingen med en lille, uskyldigt udseende babydukke, hvis nøgne krop er overtatoveret med dødningehoveder og giftedderkopper. Billedet af den lille dukke har jeg gemt i flere år, og i foråret, gav det inspiration til et projekt med mine ældste billedskoleelever ( piger på 11-15 år). Her kan I se nogle af pigernes dukker.

Projektet satte nogle vældige diskussioner i gang om etik, bardom/ungdom og skønhedsidealer.

Materialer:
Gamle dukker (ikke de allermest elskede :-), akrylmaling (Galeria), gips, lim, gamle småting og dimsedutter. 







Hurra! Jeg har fået en blog!

Kære alle jer, som også elsker at arbejde med billedkunst. Jer som har maleglade børn - enten jeres egne eller dem, I er sammen med på jobbet... Jer, som har hang til farver, skrot, krea-projekter og kunst. Jer som ikke kan gå forbi en genbrugscontainer uden liiige at skulle kigge i den. Jer som samler gamle, bulede kapsler op fra gaden, for man kunne jo måske..., Jer, som skal og må rive gamle, flossede plakater ned fra lygtepælene i byen fordi forfaldet er fantastisk, og man kunne jo bruge det i en collage....  Jer som er ved at koge over af idéer når I har været på kunstudstilling, styrter hjem og hiver malegearet frem, og sukker, når der kun er 5 timer til I skal op igen og derfor er nødt til at gå i seng og sove lidt...Sådan har jeg det også! Her på min blog vil jeg dele nogle af mine idéer og projekter med jer. Måske kommer jeg til at bruge min blog meget - måske lidt. Men HURRA! Jeg har fået en blog. Velkommen til! Lad jer inspirere og GIV DEN GAS!