mandag den 7. september 2020

Tegning uden tøven

Jeg bliver mere og mere optaget af tegning. Af hvordan jeg kan få børn og unge til at tegne. Tegne mere. Tegne meget. Tegne modigt. Tegne tegne uden tøven. 

Når børnene tegner uden tøven, holder de sig ikke tilbage. De er de åbne og nysgerrige. De tør at gå ud på den tynde tegne-is. De passer ikke på. De har ikke en forventning om, at det de laver skal blive "rigtigt". De har intet at miste. Derfor tør de. 

Når børnene tegner uden tøven, opstår der noget nyt. De tør at eksperimentere og give plads til det uperfekte. De prøver sig frem. Det er her, jeg synes de rykker. Og det er her, de genererer erfaringer på "ufarlig grund". Erfaringer, der kan bruges i mange andre sammenhænge. Både når det handler om billedkunst - og om helt andre ting i livet.   

Sammen skaber vi en stemning af lethed og frihed. Vi griner af det skøre, vi finder på. Jeg viser dem nye og måske mærkelige måder at tegne på, og de griber bolden og finder på flere. Kan man mon...? Eller kunne man....? Ja! Lad os undersøge det! 

Børnene tegner med pinde, begge hænder, elektriske biler, store armbevægelæser og med glæde. De tegner af hjertens lyst. De tænker ikke på resultatet. Det er processen der er det vigtige. 

Det er at tegne uden tøven.   
Ingen kommentarer:

Send en kommentar