mandag den 11. maj 2020

Blad for blad - et fællesskabende kunstprojekt


Lav et blad og vær med til at skabe kunstværker til kulturhusene i Favrskov.
Med kunstprojektet Blad for blad er vi sammen om kulturen - hver for sig.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem Maja Germundsson, Jane Susanne Andersen, Kulturhusene i Favrskov og mig.
ALLE kan være med. Se her hvordan du kan deltage:  https://favrskovbib.dk/nyheder/kort-nyt/blad-blad-vaer-med-i-et-faelles-kunstvaerk

Her kan du se mine forslag til hvordan du kan lave grønne genbrugsblade.
Her er papkasse-bladet først blevet viklet med garn og efterfølgende betrukket med citronnet. Garnet er viklet på kryds og tværs hen over papformen, så bladet er blevet tykt og blødt. Nettet er fastgjort på bagsiden med gaffatape. Takkerne er klippet i grydesvamp og limet på med limpistol.


Her er der først limet gulvisolering på pappet. Derpå er der trukket mejsebolde-net over hele bladets forside. Over nettet er der viklet grøn ståltråd og i det sidder der små blade klippet af en øldåse. Der er stukket hul i bladene med en stoppenål. På bagsiden er det hele holdt sammen med gaffa-tape. Frynserne er lavet ved at vikle garn omkring en 2 cm. bred papstrimmel. Der er sat et smalt stykke gaffatape på den ene side af “viklingen” inden frynsen er blevet klippet op sat fast bag på bladet med gaffatape.
Her er papkasse-bladet først betrukket med filt. Filten er klippet lidt større end papbladet og den er sat fast med små stykker gaffatape på bagsiden. Det er smart at klippe hakker ind i filten, så den kan bukkes om bladet i “små bidder”. Et stykke organza (kunne også være plastikpose eller tyl) er sat over hullet fra bagsiden med gaffatape. En takket kant klippet af en plastik-urtepotte og grøn murersnor rammer hullet ind. Fire fjer er limet på bagsiden med limpistol, så de står ud fra kanten. Bladet er til slut pyntet med pomponer, plastikperler og en metal-piberenser.

Du kan følge processen og finde mere inspiration i Facebookgruppen "Blad for blad".

Rigtig god fornøjelse! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar