mandag den 1. juli 2013

Anne Juul Christophersen-parafraser"Dead or alive?"
Lucca Lysholm Lønvig,13 år

I arbejdet med disse smukke billeder, som er malet af nogle af de elever, jeg har haft i billedskolen allerlængst, tog vi udgangspunkt i Anne Juul Christophersens kunstneriske univers. Vi så en masse af hendes billeder og talte længe om hvert enkelt. Hvilke historier de fortalte, hvilke hemmeligheder, de gemte på, hvordan de rent teknisk var lavet, hvilke farver, der var brugt osv. Og så fik eleverne til opgave at udføre et maleri som skulle indeholde skov, børn og dyr. Børnene er eleverne selv. De tog fotos med hjemmefra, eller brugte billedskolens kamera til at tage billeder, som blev projekteret op på lærrederne og siden malet.
Hvilken historier, billederne skulle rumme, var selvfølgelig op til dem selv - men der måtte gerne være en tvetydighed. Farvedogmet hed: paynes grey, process magenta, hvid, sap green (Galeria) og limegrøn (Maimeri) . 

Disse billeder, som er malet af elever på billedskolens ældstehold, måler 60x80 cm. På mellemsteholdet og yngsteholdene malede eleverne også Anne Juul Christophersen parafraser - men deres lærreder var mindre. Dem viser jeg nogle af en anden dag. Egentlig har jeg lyst til at vise hvert eneste billede, som blev malet, for de er allesammen stærke og gemmer på fine fortællinger. Men - så ville mine blogindlæg blive meget lange...

Og hold nu op, hvor har mine superseje elever på alle hold knoklet. De har arbejdet op til 8 undervisningsgange med det ene maleri. Det har på alle planer været en utroligt lærerig proces for dem - men ind imellem også hård. Men sådan er det jo med kunst. Det kan godt gøre ondt.

"She just wanted to find her friend"
Nanna Elisabeth Dinesen, 15 år

"Who´s scared?"
Mira Morsø, 15 år

"Should I be afraid?"
Lili Victoria Yang Fangel, 13 år

"She thought she was one of them"
Freja Skov Mortensen,15 år

"She had never seen a rabbit that size before"
Asta Skov Mortensen, 12 år

"They were all very hungry"
Kristine Strøm, 14 år

"The girl who cried woolf"
Maggie Mc Strømberg, 13 år


6 kommentarer:

 1. Hvor er de dog flotte. Stor ros til dine elever og til dig, fordi du er så inspirerende :)

  SvarSlet
 2. Tusind tak, Tatjana :-) Ja, de er simpelthen så dygtige, mine elever. Og jeg er så imponereret over deres udholdenhed og mod. Den måde, de griber idéerne på giver mig hver gang lyst til at lave endnu flere gode undervisningsforløb... Og så er det jo dejligt at kunne dele dem med jer, som også brænder for billedkunst.

  Mange hilsner fra Line

  SvarSlet
 3. De er simpelthen fantastiske!! Og jeg ville med glæde se dem alle sammen. :-) Uden at synes blogindlægget var for langt. ;-)
  Jeg vil tilslutte mig Tatjana, superdygtige elever, men de ville med garanti ikke formå det samme uden en yderst engageret lærer.

  SvarSlet
 4. Tusind tak, begge to. På både mine elevers og mine vegne :-)Jeg lægger lidt flere billeder ud på et tidspunkt :-)

  SvarSlet