onsdag den 12. september 2012

Mesterlige mosaikker

Til byjubilæerne i Hinnerup og Hadsten, ønskede man sig to mindeværker skabt af børn. Jeg fik den fornemme opgave, at udtænke idéen og gennemføre projektet i samarbejde med elever og kolleger (Annitta Krogsgaard, Jane Susanne Andersen, Jan Agerbo og Susan Tiainen) i Hinnerup Billedskole og Den Skæve Billedskole i Hadsten. I løbet af kun  2 1/2 uge lykkedes det os at skabe de mosaikker, som blev afsløret af kronprinsparret og en lille håndfuld af vores elever d. 8/9. Indrømmet: Det har givet mig en del vågne nætter at skulle skabe noget så stort i løbet af så kort tid, men med hjælp fra 95 børn, 4 fantastiske kolleger og en hel flok frivillige forældre, og ikke mindst en meget dygtig murer, lykkedes det at blive klar til den store dag. Om jeg er stolt af mine dygtige og seje og tålmodige elever? JA!!!


 
Betonsøjler på i alt 3,1 ton leveres fra mureren.
 

 
 
Frostsikre, italienske stentøjskakler, købt gennem Mosaikhjørnet i Husum.
                                      Med inspiration fra Hundertwasser og Gaudi, tegnede børnene huse og jernbaner, som vi overførte til modeller af de enkelte sider af søjlerne. På de plader lagde børnene mosaikkerne.

 
Mosaiklørdag -  der var brug for alle hænder for at blive færdige til tiden.

 
4 sider til en søjle klar til at blive monteret.

 
Vores dygtige mænd monterede én side af gangen med store stykker selvklæbende plastik. 

 
Hold tungen lige i munden!!! Kanterne skal passe.

 
Søjlerne monteres på det sted, hvor den blivende udsmykning skal stå.

 
Den store dag: Værket afsløres af Kronprins Frederik og 4 af vores elever. Og de stolte billedskolelærere ånder lettede ud over den positive modtagelse, værket fik.
 
 
 
Værsgo! 5 søjler i hver by, som repræsenterer de 5 generationer, der har levet siden byerne opstod for 150 år siden. Jernbanen, som er byernes eksistensgrundlag. 150 små blomster i græsset - en for hvert år byerne har eksisteret. Og særlige bygninger fra de to byer i børnenes fortolkning. Tillykke med fødselsdagen, Hinnerup og Hadsten!
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar