tirsdag den 3. april 2012

Ud i det blå


I denne sæson er temaet på alle billedskolens hold "Ud i det blå". Vi snakker om den blå farves virkning og betydning, ser på bl.a. Chagalls og Picassos blå malerier, arbejder med alle de forskellige blå farver, så meget, at jeg er sikker på, at eleverne i søvne kan nævne cølin blå, prøjser blå, ultramarin osv. Vi har indfarvet papir og undersøgt hvordan forskellige typer maling binder på forskellige typer papir og brugt det til "flettede billeder" med royale portrætter (min søde kollegas pointe: Blåt blod i årerne). Vi eksperimenterer med valør, lys og skygge og maler måneskin og snevejr.  På ét af holdene var undskyldningen for at spise en gulerrodskage, at orange er komplimentærfarve til blå :-)


Vi har ladet os inspirere af Madam Blå, Mega Mussel, Avatarer og blå frimærker. Og vi samler på blå ting, så vi til vores fernisering kan lave en installation a la Tony Cragg.


Selvfølgelig skal vi også på ture ud i det blå. Ældste - og mellemholdene skal med på ARoS og stå i "Your Panorama Rainbow" og se ud over den blå by, og vi har booket en omvisning med fokus på den blå farve og de kunstnere, som rejste ud i det blå.

Måske ender det med at vi sender nogle værker ud i det blå? Street art ligger lige for... Lige nu er der nogle, som arbejder med at transformere en gammel cykel... Gad vide hvor den havner?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar