tirsdag den 31. januar 2012

Is street heART


Endelig blev det rigtig vinter! Frost og sne og sol. Så bliver det altså ikke bedre på denne tid af året.

Se her, hvad der kan gøre havens eller gadens træer endnu smukkere: Ishjerter lavet i børnenes kageforme. Læg sløjfer eller snore i formene, hæld vand i og sæt dem ud i kulden (eller stil dem i fryseren). Tø hjerterne en lille smule op (det kan hjerter godt lide :-) inden du lirker dem ud af formene og hænger dem op i træerne i haven, i parken eller midt på torvet.


...Eller iskugler lavet i en ballon. Sløjfen er bundet stramt omkring inden vandet frøs, så der er hold på kuglen, når man lirker den ud af sin "ham".


Du kan også lave de smukkeste skulpturer af isblokke, frosset ind i mælkekartoner, spande eller plastikbøtter. Brug lidt varmt vand som "lim", når blokkene skal smeltes sammen. Lav måske et hulrum inde i skulpturen, så der kan stå et glas med et lys.

7 kommentarer:

 1. Sikken nogle dejlig smukke skulpturelle ophæng, dem er jeg vilde med :)

  SvarSlet
 2. Mange, mange tak for en god idé! Vi har lige lagt to hjerter ud på bagtrappen og har store forventninger til i morgen tidlig!!
  Susanne fra Hjørring

  SvarSlet
 3. Kære Gitte og Susanne

  Dejligt at I kan bruge idéen :-)Det er et rigtig godt projekt med børn. Jeg har faktisk også en gang brugt ishjerterne som værtindegave - og modtageren blev rigtig glad. De kom op at hænge i træerne på hendes gårdsplads.

  Mange hilsner fra Line

  SvarSlet
 4. Hvor er de FINE:.. Sikke en god ide :)

  Vi har lavet islygter i dag, men de hjerter der... Dem skal vi da lave i morgen.

  Kh!

  SvarSlet
 5. Kære Betine

  Ja, det er en fest med det frostvejr :-) Rigtig god fornøjelse med hjerterne! Jeg kom til at tænke på, om ikke det kune være fint at hænge "frosne vandpytter" op i træerne? De er nogle gange så smukke - frosset i det sirligste filigran...

  Mange hilsner fra Line

  SvarSlet
 6. Ih, jo... Det var også en god ide :)

  Altså... Hvordan fik du vandet til at blive i formen? Er det forme med bund, du har brugt? Hi hi... Vi forsøgte med sådan nogle udstiksnogle... men så løber vandet jo ud... Hmmm.... :)

  SvarSlet
 7. Ja, det er sådan nogle forme til hjerteformede skærekager, jeg har brugt. Den med udstiksformene holder ikke :-D Men du kan jo også bare bruge en plastiktallerken, bunden af en bøtte, eller hvad du nu har. God fornøjelse!

  Mange hilsner fra Line

  SvarSlet