fredag den 28. oktober 2011

Klip, klip, klip (1)


Et lille oplæg om Peter Callesen, den superdygtige danske samtidskunstner, som skaber smukke, foruroligende og tankevækkende værker med papir og saks. En stor stak hvidt kopipapir på bordet, saksene frem, og så går det løs med at klippe.


Vi valgte at folde papiret på midten og klippe symmetriske fantasi-skikkelser. Da bunken var stor nok, tog vi alle de små hvide figurer med ud i aulaen, og legede med dem. Børnene skabte nye figurer af alle de små papir-silhuetter. Der blev snakket åbne og lukkede former, forandring, installationskunst og samarbejde, mens de interaktive og mobile værker voksede frem på gulvet.

3 kommentarer:

 1. Hej line
  det ser vildt fedt ud , lige noget for et "gøre barn " son mig.
  Hvor er du go ;O)
  Kh Mette

  SvarSlet
 2. Fantastisl Line. Jeg skal netop til at have noget om H.C.Andersen og papirklip ude på skolen. Jeg låner lige ideen til en mere fleksibel klippeleg end den jeg havde i hovedet!
  Maria

  SvarSlet
 3. Hvor godt at høre! Sjovt, vi snakkede lige om papir-klippe-projektet her i billedskolen i går. En af pigerne på holdet kom til at tænke på det i forbindelse med, at vi snakkede om kunstneren Tony Cragg (tjek lige ham ud - han er fed). Så papirklippene gjorde åbenbart indtryk :-)

  SvarSlet