Til alle tider og i mange, mange kulturer verden over, har "bevingede" væsener i menneskeskikkelse fascineret folk. Tænk bare på den græske sejrsgudinde, Nike, med sine løse gevandter og smukke svanevinger, den nordiske mytologis valkyrier, som samlede de døde krigere op fra slagmarken, skytsenglene og Superman, som svæver afsted med sin kappe og redder folk. Og så selvfølgelig alle biblens engle, lige fra de ærefrygtindgydende Serafer som med 3-dobbelte, øjenbeklædte vinger, vogter Guds trone, over ærkeenglen Gabriel, som bebudede Jesu fødsel for Jomfru Maria til Rafaels små, fede Puttier, som dukker op alle vegne ved juletid.
Arbejdet med engle er oplagt at lægge ind i tværfaglige forløb mellem kristendomskundskab, dansk og billedkunst. Som optakt til projektet kan eleverne fx læse historien ”Samuels Stjerne” samt salmer og andre tekster hvor engle indgår. Der kan arbejdes med reklamer og kunstbilleder, hvor engle er en del af motivverdenen.
Dyk ned i kunsthistoriens
engle-univers og lad eleverne hente inspiration til hvordan de selv kan arbejde
kunstnerisk med engle. Eleverne får kendskab til egen og andre kultures
billeder, kulturhistorie og religion.
Der arbejdes med rumlige billeder (skulptur) og eksperimenteres med forskellige udtryksformer og materialer.
Idéen er god fra 2. klasse og op. De yngre elever får brug for lidt hjælp til at montere tøjet.
Der arbejdes med rumlige billeder (skulptur) og eksperimenteres med forskellige udtryksformer og materialer.
Idéen er god fra 2. klasse og op. De yngre elever får brug for lidt hjælp til at montere tøjet.
Se også mine engle hos AV Form: http://www.avformshop.dk/kataloger/billedkunst2-2015
Materialer:
·
Bonzaitråd
·
Stanniol
·
Malertape
·
Form/Line
silkemat akrylmaling
·
Poscatuscher
·
Edding
400 og 404-tuscher, sorte
·
Tyl
·
Filt
·
Karteflor
·
Limpistoler
·
Metal
piberensere
·
Designpapir
·
Limstifter
·
(Sakse,
pensler)
- Fold et ca. 65 cm. langt stykke bonzaitråd på midten og form en oval til et hoved. Sno bonzaitråden fra "halsen” og ned over ”maven". Klip et nyt stykke tråd (ca. 30 cm.) og sno det rundt om kroppen som arme. Form hænder og fødder ved at bukke tråden.
- Beklæd englen med sølvpapir. Form hovedet i sølvpapir. Det gøres let ved at forme en fast kugle i sølvpapir og skubbe det ind i den løkke, som udgør starten af englens hoved.
- Giv englen "hud" af malertape. Små stykker virker bedst. Hvis du arbejder med mindre børn, er det en god idé at vise dem hvordan man river malertape af ved at bruge neglene.
- Mal englen med Form/Line silkemat acrylmaling. Vis eleverne hvordan man blander en hudfarvet. Hud kan have mange farver. Skal den være mørk eller lys? Der kan males "undertøj" og strømper i andre farver. Hvis I er til glimmer, kan I drysse glimmer i den våde maling, eller I kan tegne striber og prikker med Poscatusch, når malingen er helt tør.
- Nu skal der laves tøj. Tylskørtet er rynket med et stykke ståltråd ved at ”ri" med ståltråden i lindingen af skørtet. Klip ståltråden så lang, at du har plads til at vikle enderne nogle gange omkring maven, så skørtet kommer til at sidde fast. Det yderste skørt i filt er lavet på samme måde.
- Vingerne kan laves i mønstret papir, gamle landkort eller bogside. Lim papiret sammen, så vingerne klippes i et dobbelt lag papir. Så er de flotte både forfra og bagfra, og de bliver stærkere. Vingerne gøres fast med ståltråd. Klip evt. hul til ståltråden i vingerne med en hultang.
- Ansigtet tegnes med en tynd, sort sprittusch og kinderne farves med Poschatusch. Håret er laves af karteuld og limet på med limpistol. Glorien er formet i metalpiberenser.
Se trin for trin billeder i et tidligere indlæg her på bloggen: http://linefroeslev.blogspot.dk/2011/12/lav-en-engel.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar