søndag den 6. november 2016

Monsterskulptur af genbrugstræ (klodsmonstre)Beskrivelse af idéen:
Se en generel introduktion til arbejdet med monstre i billedkunst her: http://linefroeslev.blogspot.dk/2016/08/mal-et-monster-monsterfed-billedkunst.html

Idéen her opstod, da jeg en dag kom forbi kassen med træaffald i mit lokale byggemarked. De små træstumper nærmest lå og kaldte på at blive taget med hjem og få nyt liv. At det lige blev monstre der kom ud af det, skyldes at jeg havde set street artkunstneren Bortusk Leers seje små træklodsmonstre og fik lyst til at bygge videre på den idé. 

I Hinnerup Billedskole fejrer vi her i efteråret 10 års fødselsdag, så temaet på alle hold er TI. Skulpturopgaven her kom derfor til at lyde: Byg et monster af 10 træklodser. Du må hverken bruge mere eller mindre. Og eleverne jublede. De syntes det var den skønneste opgave! 

Idéen taler i lige så høj grad til drenge som til piger. Her arbejdes med skulptur i sammenføjet form, og skildringsformen tager udgangspunkt i elevernes fantasi og forestilling.   

Tak til Byg og Mal i Søften for alle stumperne! Sådan kan du gøre: 
  • Sav byggemarkedets ( eller håndværk og design-lokalets) træstumper op i mindre stykker. Lav gerne nogle med skæve vinkler. De større børn kan save selv. Jeg fik min kære husbond til at save mine klodser ud. 
  • Vis eleverne billeder af Bortusk Leers streetmonster-klodsmonstre http://www.vault17.com/bortuskleer/
  • Gå på jagt i klodskassen og find stumper, som vækker dit monster til live. 
  • Slib de valgte klodser let med sandpapir.
  • Lim dit monster sammen med limpistol.


  • Mal dit monster med god akrylmaling. Her har vi brugt tavlemaling, som findes i nogle superflotte farver og har en lækker silkemat overflade. 
  • Klip øjne, munde og tænder i mosgummi og lim det på med limstift.
  • Tag et gruppe billede af monsterflokken og gå bagefter ud og sæt dem op i byrummet og fotografer dem der. Det er street art i børnehøjde!    


Mine billedskoleelevers klodsmonstre... 


... Og mine CFU-kursisters klodsmonstre. Billederne er taget på mit kursus "Boost din billedkunst 3" på CFU i Aalborg. Hold øje med min hjemmeside www.linefroeslev.dk for datoerne på de næste "Boost din billedkunst"-kurser i Aalborg, Odense, Silkeborg, Vejle og Århus. Du kan allerede nu tilmelde dig hos de nævnte CFUér. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar