torsdag den 25. februar 2016

Post It-monstre (John Kenn Mortensen-parafraser)


John Kenn Mortensen er en ung, dansk kunstner på vej frem. Han er lige nu aktuel med illustrationerne til en omskrivning af Hans og Grethe. John er egentlig børneTV-instruktør, men om aftenen, når han har fået fri, og hans små tvillinger er puttet, tager han sin Post It-blok og sin ultrafine sorte tusch frem og begynder at tegne monstre… Post It-monstre. 

Idéen her taler til både drenge og piger i alle aldre. Lidt uhyggelige er billederne for de allermindste, men med en god voksen i hånden, kan mødet med de grumme, og samtidig humoristiske tegninger være en frydefuld indgang til at få de lyssky skabninger slæbt frem i lyset.

I Hinnerup Billedskole var vi så heldige, at der i vores lokale kulturhus hang en udstilling af John Kenn Mortensens tegninger i februar måned. Så flere af vores hold var på tur til Uhresalen for at se de frydefuldt grufulde tegninger og gå på opdagelse i det mørke univers.

Rent tegneteknisk er det oplagt at gå på jagt efter forskellige måder at bruge stregen på i John Kenn Mortensens billeder. Og at tage en snak om skala. Hvordan viser man at noget er meget stort eller meget småt?    
Sådan kan du gøre:
  • Tag en snak om monstre. Hvad er et monster. Hvor kender vi monstrene fra? Findes de? Er de alle sammen onde?
  • Se på John Kenn Mortensens Post It-monstre. Brug evt forstørrelsesglas for at få alle detaljerne med
  • Lad eleverne på jagt efter forskellige måder at bruge stregen på i Johns Kenn Mortensens billeder. Lad dem lave små ”tegneprøver” på et ark papir, hvor de fx viser hvordan John tegner pels, græs, vand, himmel, øjne osv.
  • Tag en snak om skala og størrelsesforhold. Hvordan viser man, at noget er stort mens andet er småt i en tegning? Hvordan kan fx vi se størrelsen på Johns monstre?
  • Derefter tegner eleverne deres egne Post-it-monstre på Post It´s

Materialer:
Billeder af John Kenn Mortensens værker, Fx hans postkort eller bøger, som fx kan købes her: https://www.saxo.com/dk/post-it-monstre_john-kenn-mortensen_indbundet_9788792246462
Tegnepapir
Post It-notes i forskellige størrelser
Blyanter og fine, sorte permanenttuscher

Tip: Der findes Post It-notes i maxi størrelse: 30x30 cm. Jeg fandt dem hos min lokale Bøger og Papir. 

Jeg håber I får en hårrejsende billedkunsttime!  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar