lørdag den 1. marts 2014

Ugly Dolls


En lørdag i januar inviterede vi i Favrskovs Billedskoler børn og bedsteforældre til 4 synkrone workshops i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup. Over 100 børn og ældre fra hele kommunen fik sat nyt liv i gamle klude, da de kastede sig over dagens udfordring: Ugly Dolls. 

Vi havde på forhånd samlet rå mængder af stof, knapper, garn, lynlåse, kantebånd osv. til projektet. Lidt lækkerier som zebrastribet velour, neonfarvet jersey i grafiske mønstre, pon-ponbånd, og masser af pudefyld (i form af kæmpepuder fra Stof og Stil, som viste sig at være den billigste løsning), blev købt ind. Og de voksne deltagere kom med deres egne symaskiner. 

I Hinnerup Startede vi workshoppen med en god gang inspiration gennem et powerpointshow med Ugly Dolls og kunstdukker i alle afskygninger. Og så gik det ellers løs med at tegne skitser, vælge stof, klippe ud og dekorere med knapper, lynlåse, garn og broderi. Det var en fantastisk dag. Der blev snakket og grinet på tværs af generationer, og enkelte steder gav travlhed og arbejdsiver røde kinder hos både børn, ældre og billedskolelærere. 

I øjeblikket turnerer dukkerne rundt på Favrskovbibliotekerne, og som et minde om dagen, og for at dokumentere projektet, har vi fået fremstillet flotte postkort, som står som en gratis gave til borgerne på alle kommunens biblioteker. 

Her kan du se nogle af de skønne dukker, som blev syet på workshoppen her i Hinnerup, hvor jeg sammen med min gode billedskolekollega, Annitta Krogsgaard var vært for 18 gæve damer med symaskiner og 20 kreative og fantasifulde børn. 

Projektet er gennemført med støtte fra Favrskov Kommune.    Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar