søndag den 17. februar 2013

Flere funky fugle


Jeg kan ikke sige det mange gange nok: Tape er bare for fedt!!! For et lille år siden lavede jeg de første tape/avisfugle med en flok børnehavebørn og oplevede sammen med dem hvor meget nemmere end papmache det er arbejde med. Se her, hvis du bliver nysgerrig på det projekt: http://linefroeslev.blogspot.dk/2012/04/krager-i-sammenkrllet-avispapir-og.html


Her kan du se nogle af de skønne, skæve og skøre fugle, som blev kreeret på mine vinterferieworkshops. Samme grundidé - helt andet udtryk. Og nu lavet af større børn. Sådan gjorde vi: 

·         Krøl en avisside sammen til en lille, fast kugle.
·         Fold endnu en avisside uden om kuglen. Så endnu én og endnu én. Fortsæt til du synes "fuglekroppen" er stor nok. Den skal være ret fast, og det er vigtigt kun at tage én avisside af gangen. Ellers bliver folderne meget grove.  
·         Når "kroppen" er stor nok, kører du en gang malertape omkring den for at holde på papiret.  
·         Nu skal fuglen have ben. Tag et godt, langt stykke hegnstråd (kraftig ståltråd) og sno det en hel gang rundt om "kroppen". Stram godt til. Her skal mindre børn selvfølgelig have hjælp. Buk enderne af ståltråden med en tang, så børnene ikke stikker sig...
·         Dæk nu hele "kroppen", og det ståltråd, der går rundt om den, med malertape. 
·         Næbbet er lavet af falsæskekarton, som er "fortykket" med sølvpapir. Man kan også fx bruge æggebakke. Vinger og hale klippet i kraftig karton (eller låget fra æggebakken). Børnene tegnede lige formen op, inden de klippede... Dejligt forskellige haler og vinger! Det hele er sat fast med malertape.
·         Og til sidst males fuglen med god akrylmaling. Mal i flere omgange, og lad malingen tørre (brug evt. hårtørrer) inden du maler fx prikker (med skumstempel) eller striber. Skal det være en lysegrøn fantasifugl med orange prikker? Skal der tegnes mønstre med Poschatusch eller skal den være zebrastribet?
·         Øjnene er lavet af flamincokugler, som jeg har skåret over med en skalpel og de er limet på med limpistol.
·         Øjenvipperne er små stykker bonzaitråd som er stukket ind i kanten af flamincokuglen.  
·         Ståltrådsbenene er boret ned i tykke skiver af træ fra brændestablen. 

  3 kommentarer:

 1. Hej Line
  Det er helt fantastisk det du finder på.....
  Du får mig til at ville sætte igang med det samme - det er en fed inspiration til noget der er muligt som "ikke-kunstner"

  tak for det:-)

  k.Jette

  SvarSlet
 2. Hej Jette
  Tusind tak!! Hvor blev jeg glad for dine ord :-) Det giver så meget mening at dele idéerne - og særligt, når det kan sætte gang i kunstneriske processer hos dem, der måske ikke normalt er "udøvende". Rigtig god fornøjelse!

  De bedste hilsner fra Line


  SvarSlet