torsdag den 3. januar 2013

Kaffetrolden - homage to Henry Heerup

Jeg holder så meget af Henry Heerups finurlige, kærlighedsfyldte og optimistiske billedunivers. Og selvfølgelig skulle mine mellemste billedskoleelever (4.-5. klasse) snuse til den gamle multikunstner. Jeg fortalte dem om Henry Heerups liv og værk, og viste dem både malerier, "skraldeskulpturer" og tryk. Det lille billede, som var afsættet for dagens billedarbejde hedder Kaffetrolden og er fra 1976.

Jeg satte min samling af Madam Blå kaffekander frem på bordet og gav børnene god tid til at digte deres egne kaffetrolde - og mange andre skabninger. Undervejs talte vi om højlys, egenskygge, nuancer af køkkenblåt og "drømmedamp"... Se her nogle af de skønne billeder, tegnet med blyant på karduspapir og farvet med Neocolor I.

2 kommentarer:

  1. Ihh.. hvor er det dog nogle skønne billeder. De er mindst ligeså finurlige, kærlighedsfyldte og optimistiske som Henry Heerups. Billederne er dejlig livsbekræftende og en rigtig god idé.

    SvarSlet
  2. Ja, de er så fine :-) Jeg blev jo helt blød i knæene, da jeg så Heerups Kaffetrold første gang - mens vi havde "ud i det blå-tema" i billedskolen. Fluks måtte mine elever lære det billede at kende. Og det er altid en fest at se de mange forskellige historier, børnene får ud af et fælles oplæg.

    SvarSlet