mandag den 19. september 2011

Mal med legetøj


Lige nu er jeg i gang med det skønneste kunstprojekt i en børnehave, hvor jeg er ude som huskunstner. Projektet er bygget op som en faniasirejse til månen, og vi flyver i en gammel bil, som én af forældrene har leveret, og som børnene selvfølgelig har malet. På månen møder vi de de mest fantastiske dyr og steder. Bl.a. kniv - og gaffeldyret, slikskoven og den fortryllede sø. Det med månerejsen er faktisk noget, der har rødder helt tilbage til min barndom i Kerteminde, hvor jeg legede, at jeg kunne flyve til månen i vores gamle bil, som stod i baghaven, og som vi børn legede i. Nu har jeg 80 små, søde unger med på månerejsen, og de elsker det.

De her billeder forestiller nogle af de dyr, vi møder på månen: Elefanter med fingre. Vi gjorde sådan:

Se på elefantbilleder og tegn en elefant. Jeg viser hvordan man kan gøre: Rund tung krop, hoved på, snabel på, tykke ben osv. Når jeg tegner for på tavlen, kan selv de helt små på kun 3 1/ 2 år godt tegne en skøn elefant.

Elefanten tegnes over på selvklæbende folie, klippes ud og klæbes på et i forvejen grundmalet lærred - her 30x30 cm.(voksenarbejde).


Inden det går løs med legetøjet, "trækker" børnene farve fra elefanten og ud over lærredet, så  baggrunden rundt om dyret får en ny farve.


Og så går det løs med legetøj: Dukkefødder tramper, bilhjul kører, klodser stempler... Det er også rigtig sjovt at bruge bobleplastik, gamle kødbakker, paprør, blondevoksdug osv. Jeg synes det er smart at hælde maling ud i en tallerken og lægge en skumgummivaskeklud over. Så kan børnene "dyppe" legetøjet deri uden at få alt for meget maling på.

Når hele billedfladen (og elefanten) dækket af spor, trækkes elefant"klistermærket" forsigtigt af, og figuren står fint og skarpt mod den multimønstrede baggrund. Det er det rene trylleri. Og se, hvor forskellige de er - hver sin elefantpersonlighed :-)  


... Og så er det den lille bonus, at "klistermærket" bliver mindst ligeså smukt som selve elefanten.  


  1 kommentar:

  1. Kære Line.
   Hjertelig velkommen i blogland!
   Fin blog du har fået lavet, glæder mig til at følge med.
   Sig til hvis du har startvanskelighder og skal have blog-hjælp.
   Kh Maria

   SvarSlet